Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα

Biodiesel 2nd Generation (B2G): Το τηγανόλαδο που έγινε χρυσάφι

2012-2016

Σταγονολαδάκιας-Δημιουργός: Μπορμπούλης Στέφανος 2014

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Συλλογή τηγανόλαδου για την παρασκευή βιοντίζελ και σαπουνιού από τα υποπροϊόντα της διεργασίας. Προώθηση της ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων λαδιών και της αξιοποίησής τους με στόχο την υποστήριξη ενεργειακά ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και τη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος στο φυσικό περιβάλλον. 

ΣΤΑΓΟΝΟΛΑΔΙΤΣΑΣ B2G:

είναι ο κεντρικός ήρωας του προγράμματός μας. Bιολογικός μπαμπάς του Σταγονολαδίτσα είναι ο πρώην μαθητής μας (και από το Σεπτέμβρη του 2014 φοιτητής ΤΕΙ του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής) Βαλεράς Νίκος, ο οποίος το Δεκέμβρη  2012, στο μάθημα της Χημείας, έδωσε στην εκπαιδευτικό του Κωνσταντίνα Πάσχου την ιδέα για τη μετατροπή του τηγανόλαδου σε βιοντίζελ την οποία υποστήριξε θερμά ο Διευθυντής μας Πρίντεζης Ιωάννης. Στη συνέχεια, το Σταγονολαδίτσα υιοθέτησαν οι μαθητές μας Αντρέι Γκαβρίλοβιτσι, Α' ΕΠΑ.Λ. 2012-13 και Στέφανος Μπουρμπούλης, Β' ΕΠΑ.Λ. 2013-14.

  • Ο Σταγονολαδίτσας B2G θα χαρεί πολύ να επικοινωνήσετε με το σχολείο μας για να προγραμματίσουμε την παρουσίαση του πειράματος τιτλοδότησης και παραγωγής βιοντίζελ από τηγανέλαια αλλά και την παρασκευή Σαπουνιού με την ψυχρή μέθοδο από ομάδα μαθητριών & μαθητών μας στο σχολείο σας ή στο σχολείο μας!!!

>e-Δείκτης Ο2. Ανακύκλωση-Επαναχρησιμοποίηση-Μετατροπή

  • Στη φόρμα Ο2 οι εκπαιδευτικοί/μαθητές/συνεργάτες του 4ου ΕΠΑ.Λ. Αθήνας μπορούν να καταχωρούν το είδος και την ποσότητα υλικών που ΣΥΛΛΕΧΘΗΚΑΝ για ανακύκλωση/επαναχρησιμοποίηση/μετατροπή (χημική επεξεργασία), ώστε να αναρτώνται έγκαιρα στη Σχολική Ιστοσελίδα. Στο τέλος του σχολικού έτους ο δείκτης υπολογίζεται με τις ποσότητες (βάρος, όγκος, τεμάχια, κ.λπ.) ανά μαθητή και εκπαιδευτικό.

  • Σε περίπτωση λάθους εγγραφής, η/ο υπεύθυνος για την καταχώρηση εκπαιδευτικός/μαθητής/συνεργάτης ανακύκλωσης αποστέλλει email στην administrator Πάσχου Κων/να: pimou67@gmail.com με Θέμα: "Ο2-ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ-Επίθετο Υπεύθυνου που καταχώρησε τα στοιχεία (Εκπ/κού/Μαθητή/Συνεργάτη)".

>e-Δείκτης Κ6,8,9,10-Ο1,3: ΔΡΑΣΕΙΣ του σχολείου μας

  • Στη φόρμα Κ6,8,9,10-Ο1,3 οι εκπαιδευτικοί του 4ου ΕΠΑ.Λ. Αθήνας μπορούν να καταχωρούν τις ΔΡΑΣΕΙΣ που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του σχολείου μας με τη συνεργασία μαθητών-εκπαιδευτικών και ωφελούμενους τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας και της κοινωνίας, ώστε να αναρτώνται έγκαιρα στη Σχολική Ιστοσελίδα.

Διαφορά ΔΡΑΣΕΩΝ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:

Τα Προγράμματα έχουν σχεδιαστεί από την αρχή της χρονιάς, γίνονται συστηματικά (π.χ. ανά εβδομάδα) και έχουν εγκριθεί από τη ΔΔΕ Α' Αθήνας ή τους Συνεργαζόμενους φορείς.

Οι Δράσεις είναι γεγονότα που μπορεί να γίνουν οποιαδήποτε χρονική στιγμή μετά από πρωτοβουλία μαθητών/τριών, εκπ/κών, εξωτερικών συνεργατών του σχολείου μας κ.λπ. ή στο πλαίσιο εορτασμού παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, ημέρα του παιδιού κ.λπ.

  • Σε περίπτωση ακύρωσης ή αλλαγών στοιχείων των ΔΡΑΣΕΩΝ η/ο υπεύθυνος για τη ΔΡΑΣΗ εκπαιδευτικός αποστέλλει email στην administrator Πάσχου Κων/να: pimou67@gmail.com με Θέμα: "K6,8,9,10-Ο1,3-ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΔΡΑΣΗΣ-Επίθετο Υπεύθυνου Εκπ/κού που καταχώρησε τα στοιχεία".