Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα

Το Ανθρώπινο Αποτύπωμα στον Πλανήτη Γη:
"Όταν η Πόλη Κοιμάται τα Ρολόγια Γράφουν..."

>e-Δείκτης Ο4,5,6,7. ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΘΕΡΜΑΝΣΗ στο σχολείο μας

  • Στη φόρμα Ο4,5,6,7 οι εκπαιδευτικοί/μαθητές/συνεργάτες του 4ου ΕΠΑ.Λ. Αθήνας μπορούν να καταχωρούν τις ενδείξεις ΜΕΤΡΗΤΩΝ της Δ.Ε.Η. και ΕΥΔΑΠ και την ποσότητα του πετρελαίου DIESEL και BIODIESEL που καταναλώθηκε για τη θέρμανση του σχολείου μας, ώστε να αναρτώνται έγκαιρα στη Σχολική Ιστοσελίδα. Στο τέλος του σχολικού έτους υπολογίζεται η συνολική κατανάλωση ανά μαθητή και εκπαιδευτικό. Οι μετρήσεις αυτές είναι σημαντικές ώστε να προλαμβάνουμε περιπτώσεις διαρροών και να εξετάζουμε τρόπους πιο αποδοτικής διαχείρισης των φυσικών πόρων.

  • Σε περίπτωση λάθους εγγραφής, η/ο υπεύθυνος για την καταχώρηση  εκπαιδευτικός/μαθητής/συνεργάτης αποστέλλει email στην administrator Πάσχου Κων/να: pimou67@gmail.com με Θέμα: "Ο4,5,6,7-ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΘΕΡΜΑΝΣΗ-Επίθετο ατόμου που καταχώρησε τα στοιχεία (Εκπ/κού/Μαθητή/Συνεργάτη)".

>e-Δείκτης Κ6,8,9,10-Ο1,3: ΔΡΑΣΕΙΣ του σχολείου μας

  • Στη φόρμα Κ6,8,9,10-Ο1,3 οι εκπαιδευτικοί του 4ου ΕΠΑ.Λ. Αθήνας μπορούν να καταχωρούν τις ΔΡΑΣΕΙΣ που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του σχολείου μας με τη συνεργασία μαθητών-εκπαιδευτικών και ωφελούμενους τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας και της κοινωνίας, ώστε να αναρτώνται έγκαιρα στη Σχολική Ιστοσελίδα.

Διαφορά ΔΡΑΣΕΩΝ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:

Τα Προγράμματα έχουν σχεδιαστεί από την αρχή της χρονιάς, γίνονται συστηματικά (π.χ. ανά εβδομάδα) και έχουν εγκριθεί από τη ΔΔΕ Α' Αθήνας ή τους Συνεργαζόμενους φορείς.

Οι Δράσεις είναι γεγονότα που μπορεί να γίνουν οποιαδήποτε χρονική στιγμή μετά από πρωτοβουλία μαθητών/τριών, εκπ/κών, εξωτερικών συνεργατών του σχολείου μας κ.λπ. ή στο πλαίσιο εορτασμού παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, ημέρα του παιδιού κ.λπ.

  • Σε περίπτωση ακύρωσης ή αλλαγών στοιχείων των ΔΡΑΣΕΩΝ η/ο υπεύθυνος για τη ΔΡΑΣΗ εκπαιδευτικός αποστέλλει email στην administrator Πάσχου Κων/να: pimou67@gmail.com με Θέμα: "K6,8,9,10-Ο1,3-ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΔΡΑΣΗΣ-Επίθετο Υπεύθυνου Εκπ/κού που καταχώρησε τα στοιχεία"

2014-2015

ΥΠΕΥΘΥΝΗ: ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ ΕΥΡΙΔΙΚΗ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ

Σχέδιο Υποβολής Προγράμματος

2013-2014

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΕ04 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ: ΠΟΝΤΙΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ01.13
  • Συναντήσεις Ομάδας κάθε Παρασκευή 14:00-16:00

2012-2013

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΕ04
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ: ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ - Μαθηματικός ΠΕ03
  • Σχέδιο Υποβολής Προγράμματος
  • Ένα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ για την ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Εκπαιδευτικά εργαλεία για την ανάπτυξη προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο θεματικό άξονα ΕΝΕΡΓΕΙΑ» διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18-2-2013 στο 4ο ΕΠΑ.Λ. Αθηνών από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Α' Αθήνας Φέρμελη Γεωγία (site) και την κυρία Παπαδημητρίου (Υπ. Ψηφιακών και Κοινωνικών Μέσων Δ/νσης Εκπ. Ραδιοτηλεόρασης) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ