Print

Επαγγελματίες & Ακαδημαϊκοί

>e-Δείκτης Κ7: Εξωσχολικοί Συνεργάτες στο Σχολείο μας

2022-23

  • 7-2-2023: Εισήγηση της εικαστικού Χριστίνας Κατσάρη στο τμήμα Β Εφαρμοσμένων Τεχνών με παρυσίαση του έργου της: Ζωγραφική, Video & Computer Art & Illustration τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών.

 

2018-19

  • 1-3-2019: Ομάδα μαθητών της Γ' τάξης παρακολούθησε διάλεξη του Ερευνητή Θεωρητικής Φυσικής στο CERN κου Λαζόπουλου Αχιλλέα. Οι μαθητές παρακολούθησαν με αξιοσημείωτο ενδιαφέρον μία παρουσίαση σχετικά με το πεδίο ερευνών της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων και ενημερώθηκαν σχετικά με τις θεωρητικές και πειραματικές δραστηριότητες του σχετικού τομέα.
  • 19-2-2019: Παρακολούθηση από τους μαθητές της Α' τάξης, δίωρου ενημερωτικού προγράμματος με θέμα το Κάπνισμα και τις επιπτώσεις στην Υγεία. Η ενημέρωση έγινε από ειδικούς στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Πνευμονολόγου καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη στην Πλάκα.
  • 6, 15 και 18-2-2019: Δίωρες ενημερώσεις των μαθητών του σχολείου σχετικά με στοιχειώδεις διαδικασίες Παροχής Πρώτων Βοηθειών από πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού.

2016-2017

  • 07-04-2017, Παρασκευή 8:30-13:30: Διοργάνωση Ημέρας Σταδιοδρομίας στο 4ο ΕΠΑ.Λ. Αθήνας για την Α' τάξη με την υποστήριξη και συμμετοχή του ΚΕ.ΣΥ.Π. Πατησίων με Υπεύθυνη την κα. Κοτσιαφίτου Αναστασία. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Πάσχου Κωνσταντίνα.

  • 16-03-2017, Πέμπτη 12:00-13:30: Διοργάνωση εκδήλωσης για το Αειφόρο Σχολείο με τις εξής δραστηριότητες: 1) Παρουσίαση έργων μαθητών/τριών του Τομέα Γραφιστικής από τους ίδιους με θέματα: διαπολιτισμικά, πολιτιστικά, αγωγής υγείας και περιβαλλοντικά, με Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό την κα. Μπαζίνα Αικατερίνη, 2) Εισήγηση από τη διοργανώτρια εκπαιδευτικό και συντονίστρια του Αειφόρου Σχολείου (2011-2017) Πάσχου Κωνσταντίνα με θέμα: "Δείκτες Αειφόρου Σχολείου και OiRA Tools for Schools" στο πλαίσιο του Σ.Ε.Π. - Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία και Βιωματική Δραστηριότητα για την Ασφάλεια και Υγεία στο Σχολείο, 3) Προβολή της ταινίας μικρού μήκους "ΤΑ.Κ.ΣΣ.Η... Το σατανικό καρότο" (2011-12) με Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό την κα. Τενεκίδου Ερμιόνη, 4) Εισήγηση από τον κύριο Καλαϊτζίδη Δημήτριο, Διευθυντή του Ράλλειου Γενικού Λυκείου Θηλέων Πειραιώς και Προέδρου του Αειφόρου Σχολείου www.aeiforum.eu 5) Παράδοση του Σήματος και Σημαίας Αειφόρου Σχολείου 2015-2017 στους μαθητές/τριες της Α' και Β' τάξης του σχολείου μας από τους κυρίους Καλαϊτζίδη και Γκότζο, και 6) Εισήγηση από το μαθητή της Γ? τάξης Εφαρμογών Πληροφορικής κ. Κουτσάμπαση Θωμά με θέμα: "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και Καινοτόμες Τεχνικές Προστασίας".

  • 07-03-2017, Τρίτη 9:00-11:00: Εισήγηση και Βιωματικές Δραστηριότητες από την Υπεύθυνη του ΚΕ.ΣΥ.Π. Πατησίων κυρία Κοτσιαφίτου Αναστασία σε μαθητές της Α' Τάξης στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σε θέματα εναλλακτικών επιλογών των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. και Αυτογνωσίας: Επίκεντρο Ελέγχου, Προτεραιότητες και Λήψη Επαγγελματικών Αποφάσεων.

  • 21-02-2017, Τρίτη 10:00-12:00: Παρουσίαση στο σχολείο μας από την business manager της εταιρείας Πληροφοριακών Συστημάτων SAP, κυρίας Πουνέντη Ελένης στο πλαίσιο της ημέρας Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα: "Σύγχρονη Αγορά Εργασίας: Τεχνολογικές Εξελίξεις και ο Ρόλος των δύο Φύλων στην Καινοτομία". Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους/τις μαθητές/τριες.

  • 14-02-2017, Τρίτη 10:00-12:00: Παρουσίαση του Ζωγράφου-Εικονογράφου Svetlin Vassilev (http://svetlin.gr) σε μαθητές/τριες της Β' τάξης Εφαρμοσμένων Τεχνών, τμήματα ΒΕ1 και ΒΕ2, στα πλαίσια του μαθήματος "Ιστορία Τέχνης". Υπεύθυνες Διοργάνωσης: Βαλωμένου Γεωργία και Μπαζίνα Αικατερίνη.

  • 15-11-2016, Τρίτη 11-11:40: Παρουσίαση του Ζωγράφου Steven C Harvey στο πλαίσιο του μαθήματος "Ιστορία Τέχνης" στα τμήματα ΒΕ1 και ΒΕ2. Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Γαΐτης & Βαλωμένου.

2015-2016 V-Game

20-11-2015, Παρασκευή 14:30-17:00: Στo 4ο ΕΠΑΛ Αθήνας σε συνεργασία με την Action Synergy διοργανώθηκε ημερίδα στα εργαστήρια πληροφορικής του 4ου ΕΠΑΛ Αθήνας με θέμα τη χρήση των νέων τεχνολογιών και των εκπαιδευτικών παιχνιδιών στην εκπαίδευση. Προηγήθηκε εφαρμογή της νέας έκδοσης του V-Game εκπαιδευτικού παιχνιδιού εκμάθησης HTML5 και JAVA Script στα τμήματα ΒΠ και ΓΠ (6η και 7η ώρα) με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του τομέα Πληροφορικής: Πάσχου Κ., Ποντίκη Σ. και Παύλου Δ. Διοργάνωση: Πάσχου Κ. Ερωτηματολόγιο για μαθητές/τριες που το δοκίμασανΠερισσότερα...

Dr. John Thanopoulos 2013-2014

Διαδραστική Παρουσίαση του καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Ε-ΜΒΑ) κυρίου Θανόπουλου Γιάννη με θέμα: «ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!», σε μαθητές & μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς & κηδεμόνες και επίτιμους προσκεκλημένους στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας (Τετάρτη 16-10-2013, 11π.μ.-1 μ.μ.). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του οράματός μας για την Αειφορία. Ο καθηγητής κύριος Θανόπουλος Γιάννης είναι ο Εμπνευστής, Μέντορας και Συνοδοιπόρος μας σε μία Συνεχή Προσπάθεια Βελτίωσης που ξεκινά από τον εαυτό μας και καταλήγει στο κοινωνικό σύνολο.

 

Professor of International Business JOHN THANOPOULOS
?The Global Educator (Manager): Self Actualization Perspectives?, 
World Education Congress, Mumbai, India, June 29, 2012

Ένα σύντομο βιογραφικό του καθηγητή Θανόπουλου Γιάννη

Η παρουσίαση της εκδήλωσης στα Ελληνικά

Presentation in Romanian from Ababei Kristina (Αμπαμπέι Κριστίνα, μαθήτρια του τομέα Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Β' ΕΠΑ.Λ.)

Υπεύθυνοι Διοργάνωσης: οι εκπαιδευτικοί Πάσχου Κωνσταντίνα και Πρίντεζης Ιωάννης και οι μαθητές/τριες της Β' ΕΠΑ.Λ. του τομέα Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών: ΑΛΙΟΥ ΣΑΜΠΡΙΝΑ, ΑΜΠΑΜΠΕΪ ΚΡΙΣΤΙΝΑ, ΑΡΑΠΑΪ ΕΡΙΣΑ, ΒΙΛΑ ΝΤΕΝΑΝΤΑ, ΒΟΓΚΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΓΟΥΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΚΑΡΑΜΕΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΑΛΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΜΑΜΟΥΡΑ ΕΥΑ, ΜΕΤΑΞΑ ΠΕΠΗ, ΝΟΒΑΚΟΒΣΚΑ ΕΛΕΝΑ, ΝΤΟΥΜΑΪ ΤΖΕΣΙΚΑ, ΤΟΣΛΛΟΥΚΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΤΣΟΥΚΟ ΟΛΣΙ, της Β' ΕΠΑ.Λ. του τομέα Πληροφορικής: ΓΚΕΓΚΑ ΜΑΡΙΝΕΛΑ και ΜΑΪΚΕΛ ΜΠΑΧΙΤ και της Β' ΕΠΑ.Λ. του τομέα Γραφιστικής: ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ.

Χορηγοί της εκδήλωσης:

  • Ζαχαροπλαστεία ΚΟΣΜΙΚΟΝ (Κατάστημα Αγ. Νικολάου, Αθήνα) 
  • Ζαχαροπλαστείο ICE DREAM (Άνω Πατήσια, Αθήνα) 
  • Bakery ΜΟΛΩΝΗΣ Έναντι Ηλεκτρικού Σταθμού Αγ. Ελευθερίου, Πατήσια
  • Ψητοπωλείο Η γωνιά της Γεύσης

Στιγμές από την προετοιμασία και την εκδήλωση:

Urban Solutions 2 Project 2013-2014

Project Visit στελεχών ευρωπαϊκών φορέων εκπαίδευσης, τοπικής αυτοδιοίκησης και νεανικής επιχειρηματικότητας στο 4ο ΕΠΑ.Λ. Αθηνών στο πλαίσιο του σεμιναρίου Urban Solutions 2, στις 17-10-2013, 11π.μ.-13μ.μ. 

Παρουσίαση του σχολείου μας από τη συμμετέχουσα εκπαιδευτικό Πάσχου Κωνσταντίνα

Urban Solutions Participants' Interview to our student Gega Marinela (Γκέγκα Μαρινέλα μαθήτρια του τομέα Πληροφορικής Β' ΕΠΑ.Λ.)

Αναπαραγωγή mp3 σε Drivetunes Chrome App

 Στιγμές από το Project "4th Vocational High School of Athens: We are different but we create together!"  

 

Dr. John Thanopoulos 2011-2012

Διαδραστική Παρουσίαση  του καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Ε-ΜΒΑ) κυρίου Θανόπουλου Γιάννη (Σύντομο Βιογραφικό) και Διαδραστική Παρουσίαση με θέμα: «Προσωπική & Επαγγελματική Ανάπτυξη: ΣΚΕΨΟΥ ? ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ - ΜΠΟΡΕΙΣ - ΧΑΜΟΓΕΛΑ», σε μαθητές & μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς & κηδεμόνες και λοιπούς προσκεκλημένους στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας (Πέμπτη 3-5-2012). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Αειφόρου Σχολείου, των Διαπολιτισμικών μας Δράσεων και της Ερευνητικής Εργασίας. Ο καθηγητής κύριος Θανόπουλος Γιάννης είναι ο άνθρωπος που μας ενέπνευσε στην επιλογή ενός μοναδικού συνδυασμού δράσεων που είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε σημαντικό πλεονέκτημα και αξία για το σχολείο μας και την κοινωνία και μας στηρίζει στην εκπλήρωση του οράματός μας για τον «Παγκόσμιο Πολίτη και Επαγγελματία του Αύριο».

Comics Lab 2011-2012

Διαδραστική Παρουσίαση του καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς - Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων κυρίου Ρετάλη Συμεών (email) και Παρουσίαση του λογισμικού Comics Lab στο Εργαστήριο Πληροφορικής ΛΑΕΡΤΗΣ του σχολείου μας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων της Γ' τάξης: "Εφαρμογές Πολυμέσων" και "Γραφιστική Ηλεκτρονικών Μέσων" των τμημάτων Πληροφορικής και Γραφικών Τεχνών αντίστοιχα.