Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας

"Σκέψου, Δημιούργησε, Μπορείς, Χαμογέλα"

2016-2017

ΥΠΕΥΘΥΝH: ΠΑΣΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (Φυσικός, Πληροφορικής & Ε-ΜΒΑ)

e-Υλικό ΜΕΡΟΣ Α':

  • Οι μαθητές και μαθήτριες έχουν πρόσβαση με προσωπικά usernames και passwords στην πλατφόρμα εξ αποστάσεως μάθησης MOODLEhttp://paschouk.mysch.gr/moodle.

  • e-Game: "ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ" (Περιεχόμενο Θανόπουλος Γιάννης & Υλοποίηση Πάσχου Κωνσταντίνα 2016-2017)

Διαδραστική Παρουσίαση του καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Ε-ΜΒΑ) κυρίου Θανόπουλου Γιάννη με θέμα: «ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!», σε μαθητές & μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς & κηδεμόνες και επίτιμους προσκεκλημένους στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας (Τετάρτη 16-10-2013, 11π.μ.-1 μ.μ.). Η παρουσίαση της εκδήλωσης στα Ελληνικά και στα Ρουμανικά (Αμπαμπέι Κριστίνα, μαθήτρια του τομέα Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Β' ΕΠΑ.Λ. 2013-2014).

  • "Μαθήματα Ζωής": Εκπαιδευτικές Προτάσεις του καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Ε-ΜΒΑ) κυρίου Θανόπουλου Γιάννη

Στην παραπάνω φόρμα μπορείτε να επιλέξετε τις πιθανές λύσεις για το ποιο σημαντικό κατά τη ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΟ που αισθάνεστε ότι δυσκολεύει την πορεία της ζωής σας.
Με τη βοήθεια της ομάδας σας, επιλέγετε όλες τις πιθανές "ΓΕΦΥΡΕΣ-ΛΥΣΕΙΣ" για το εμπόδιο αυτό.
Εάν στη φόρμα δεν υπάρχει κάποια επιλογή που σκεφτήκατε μπορείτε να την πληκτρολογήσετε στην επιλογή "Άλλο:..." ή και στο: "Άλλες ΓΕΦΥΡΕΣ ή Σκέψεις"
Σε περίπτωση που αισθάνεστε ότι υπάρχουν περισσότερα από ένα Σημαντικά Εμπόδια μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα όσες φορές θέλετε : )

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φόρμα αυτή συμπληρώνεται ανώνυμα στο πλαίσιο της συνέχειας της ανατροφοδότησης από το Βιωματικό Παιχνίδι του Εργαστηρίου Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής Φ.Π.Ψ του ΕΚΠΑ: Καθηγήτρια & Διευθύντρια κα. Δέσποινα Σιδηροπούλου-Δημακάκου, Υπεύθυνη ομάδας κα. Κουρουπάκη Μαριάννα, ομάδα φοιτητριών: Μάρα Κούρτογλου, Αμαλία Αναστάσογλου και Πέπη Μαριόλη. Υπεύθυνες εκπ/κοί 4ου ΕΠΑ.Λ. Αθήνας 2016-2017: Πάσχου Κων/να (Α2 & Α3) και Σελέντη Αθανασία (Α1). Δημιουργία Φόρμας: Πάσχου Κων/να (με ορισμένες προσθήκες και τροποποιήσεις περιεχομένου). Πνευματικά Δικαιώματα Παιχνιδιού: Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής Φ.Π.Ψ του ΕΚΠΑ.

  • A2 & A3 WORD CLOUD:

  • A2 & A3 Ακροστιχίδα ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

  • A2 & A3 Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: Στόχοι και Μέσα Υλοποίησης

  • A2 & A3 "Το Επάγγελμα των Ονείρων μου"-SID 2017

e-Υλικό ΜΕΡΟΣ Β': Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία

  • 3η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Οι μαθητές/τριες αφού παρακολουθήσουν το "Risky Business" NAPO's Stories και συζητήσουν στην τάξη ανά ομάδες, συμπληρώνουν τη φόρμα: "OiRA tools for Vocational Schools"

Άδεια Creative Commons Το έργο με τίτλο OiRA tools for Vocational Schools από τον δημιουργό Πάσχου Κωνσταντίνα διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές  Βασισμένο σε έργο στο http://paschouk.mysch.gr/index.php/en/e-courses/a-epal/a-sep

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις & Παρουσιάσεις Επαγγελματιών στο σχολείο μας:

  • 07-04-2017, Παρασκευή 8:30-13:30: Διοργάνωση της εκδήλωσης με τίτλο: "Το ταξίδι από το Επαγγελματικό μου Όνειρο στις Σπουδές μου και την Αγορά Εργασίας", σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ Πατησίων με υπεύθυνη την κα. Κοτσιαφίτου Αναστασία, στο πλαίσιο της Ημέρας Σταδιοδρομίας. ΣΚΟΠΟΣ: Στήριξη και ενδυνάμωση ταυτότητας εφήβων, έγκυρη πληροφόρηση και ΣΤΟΧΟΙ: Ανάπτυξη αυτογνωσίας και αυτοεκτίμησης, πληροφόρηση για σπουδές και επαγγελματικές προοπτικές, ενημέρωση για τρόπους λήψης αποφάσεων και τις εναλλακτικές μετά την αποφοίτηση από το ΕΠΑ.Λ. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ: Εισηγήσεις από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες που θα πλαισιωθούν από βιωματικές δράσεις, παρουσιάσεις μαθητών/τριών, έκθεση έργων μαθητών/τριών (αφίσες, βίντεο και φωτογραφίες). Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν και μαθητές/τριες των τμημάτων Α2 και Α3.

  • 16-03-2017, Πέμπτη 12:00-13:30: Διοργάνωση εκδήλωσης για το Αειφόρο Σχολείο με τις εξής δραστηριότητες: 1) Παρουσίαση έργων μαθητών/τριών του Τομέα Γραφιστικής από τους ίδιους με θέματα: διαπολιτισμικά, πολιτιστικά, αγωγής υγείας και περιβαλλοντικά, με Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό την κα. Μπαζίνα Αικατερίνη, 2) Εισήγηση από τη διοργανώτρια εκπαιδευτικό και συντονίστρια του Αειφόρου Σχολείου (2011-2017) Πάσχου Κωνσταντίνα με θέμα: "Δείκτες Αειφόρου Σχολείου και OiRA Tools for Schools" στο πλαίσιο του Σ.Ε.Π. - Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία και Βιωματική Δραστηριότητα για την Ασφάλεια και Υγεία στο Σχολείο, 3) Προβολή της ταινίας μικρού μήκους "ΤΑ.Κ.ΣΣ.Η... Το σατανικό καρότο" (2011-12) με Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό την κα. Τενεκίδου Ερμιόνη, 4) Εισήγηση από τον κύριο Καλαϊτζίδη Δημήτριο, Διευθυντή του Ράλλειου Γενικού Λυκείου Θηλέων Πειραιώς και Προέδρου του Αειφόρου Σχολείου www.aeiforum.eu 5) Παράδοση του Σήματος και Σημαίας Αειφόρου Σχολείου 2015-2017 στους μαθητές/τριες της Α' και Β' τάξης του σχολείου μας από τους κυρίους Καλαϊτζίδη και Γκότζο, και 6) Εισήγηση από το μαθητή της Γ? τάξης Εφαρμογών Πληροφορικής κ. Κουτσάμπαση Θωμά με θέμα: "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και Καινοτόμες Τεχνικές Προστασίας".

  • 07-03-2017, Τρίτη 9:00-11:00: Εισήγηση και Βιωματικές Δραστηριότητες από την Υπεύθυνη του ΚΕ.ΣΥ.Π. Πατησίων κυρία Κοτσιαφίτου Αναστασία σε μαθητές της Α' Τάξης στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σε θέματα εναλλακτικών επιλογών των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. και Αυτογνωσίας: Επίκεντρο Ελέγχου, Προτεραιότητες και Λήψη Επαγγελματικών Αποφάσεων.

  • 21-02-2017, Τρίτη 10:00-12:00: Παρουσίαση στο σχολείο μας από την business manager της εταιρείας Πληροφοριακών Συστημάτων SAP, κυρίας Πουνέντη Ελένης στο πλαίσιο της Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα: "Σύγχρονη Αγορά Εργασίας: Τεχνολογικές Εξελίξεις και ο Ρόλος των δύο Φύλων στην Καινοτομία". Ακολούθησε συζήτηση με τους/τις μαθητές/τριες.

  • Κατεβάστε την ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ της κυρίας ΠΟΥΝΕΝΤΗ ΕΛΕΝΗΣ
    > Παρακαλούμε θερμά όσους μαθητές/τριες παρακολούθησαν την παρουσίαση, να συμπληρώσουν το ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

  • 06-03-2017, Δευτέρα 8:15-14:00: ΑΚΥΡΩΣΗ Εκπαιδευτικής Επίσκεψης της Α' Τάξης στην εταιρεία Vodafone, στο πλαίσιο του Σ.Ε.Π. και του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας "Σκέψου, Δημιούργησε, Μπορείς, Χαμογέλα", διοργανωμένο από το www.senja.gr με την υποστήριξη της κυρίας Γλεούδη. Η επίσκεψη έχει θέμα: "Στη σκιά ενός στελέχους" και σκοπός της είναι η επαφή των μαθητών/τριών με στελέχη μίας επιχείρησης ώστε να γίνουν κοινωνοί της επαγγελματικής λειτουργίας των στελεχών και να κατανοήσουν τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης μέσω ξενάγησης στους χώρους και τις εγκαταστάσεις της εταιρίας. Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Πάσχου & Σελέντη. Η επίσκεψη ακυρώθηκε λόγω αλλαγής της τοποθεσίας από την πλευρά της  Vodafone στις 3-3-2017.

  • 08-02-2017, Τετάρτη 9:30-12:00: Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Α ΕΠΑ.Λ. και Β και Γ Πληροφορικής στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, Αθήνα 115 22, τηλ. 210-6476486, με αντικέιμενο την αντιμετώπιση θεμάτων ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και διαδικτυακών εφαρμογών από την πλευρά του προγραμματιστή και του χρήστη και σκοπό την Ενημέρωση για την Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων, την Ασφάλεια στο Εργασιακό Περιβάλλον του τομέα Πληροφορικής και την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων στους υπεύθυνους από τους μαθητές/τριες. Η παρουσίαση θα γίνει από στελέχη της Δ.Η.Ε. Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Πάσχου, Σελέντη, Ντάσιου, Δριμυλή, Ποντίκη, Παύλου. Έντυπα Επίσκεψης

  • 23-01-2017, Δευτέρα 8:15-14:00: Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Γ Πληροφορικής στην εταιρεία Πληροφοριακών Συστημάτων SAP, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας "Σκέψου, Δημιούργησε, Μπορείς, Χαμογέλα", διοργανωμένο από το www.senja.gr με την υποστήριξη της κυρίας Γλεούδη. Η επίσκεψη έχει θέμα: "Στη σκιά ενός στελέχους" και σκοπός της είναι η επαφή των μαθητών/τριών με στελέχη μίας επιχείρησης ώστε να γίνουν κοινωνοί της επαγγελματικής λειτουργίας των στελεχών και να κατανοήσουν τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης μέσω ξενάγησης στους χώρους και τις εγκαταστάσεις της εταιρίας.Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Πάσχου & Ποντίκη. Έντυπο Υποβολής

  • 29-11-2016, Τρίτη 8:15-14:00: Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Α' τάξης στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΚΠΑ) ? Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής με αντικείμενο την παρακολούθηση βιωματικού εκπαιδευτικού Προγράμματος με θέμα: «Εμπόδια και Γέφυρες» (1:40 ώρες) και Ξενάγηση στους χώρους του Πανεπιστημίου  στο πλαίσιο του Σ.Ε.Π. Α' ΕΠΑ.Λ. Κεφ. 2ο, 3ο & 5ο. Σκοπός της επίσκεψης είναι να αναγνωρίσουν οι μαθητές/τριες τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά τους κατά την επαγγελματική τους απόφαση, να εντοπίσουν τις «γέφυρες-δεξιότητες» που θα τους βοηθήσουν να τα υπερπηδήσουν και μέσα από αυτή τη διαδικασία να μάθουν πώς να μετατρέπουν τις αδυναμίες τους σε δυνάμεις και να τις αξιοποιούν στη μετατροπή των εξωτερικών προκλήσεων σε ευκαιρίες.

e-Φόρμες Ανατροφοδότησης Εκπαιδευτικής Επίσκεψης Μαθητών/τριών:

Χρήσιμοι Υπερσύνδεσμοι:

Videos

e-Games

Ενημέρωση για εκπαιδευτικούς: